Inspectori de mediu din Sângerei au observat pete de sânge pe un drum. Ce au depistat într-o curte din preajmă// FOTO

Trei mistreți vânați ilegal au fost depistați de inspectori de mediu din Sângerei într-o curte din comuna Alexandreni.

Inspectorii au depistat animalele împușcate după ce au observat pe un drum de acces public câteva pete de sânge, în timp ce efectuau razii pentru combaterea braconajului și a tăierilor ilicite.

Cazul a avut loc în amiaza zilei de 15 ianuarie. După depistarea petelor de sânge, aceștia au auzit într-o gospodărie din preajmă gălăgie și zgomotul de la arzătorul pentru pârlit porcii.

Deplasându-se într-acolo, inspectorii au observat în gospodărie trei persoane, care pârleau trei mistreți împușcați. La fața locului a fost solicitată intervenția Inspectoratului de Poliție Sângerei.

Ulterior, s-a stabilit că mistreții aflați în gospodăria dată au fost vânați ilegal, fără autorizație specială, cauzând astfel prejudiciu mediului în mărime de 37 500 lei.

Cele trei persoane care se fac vinovate de împușcarea a 3 mistreți vor fi trase la răspundere penală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.