Mic dejun SĂNĂTOS pe timp de iarnă. Vezi ce trebuie să mănânci neapărat când e frig afară
Un mic dejun sănătos și echilibrat este o sursă importantă de energie fizică și mentală, necesară nu numai pentru a începe bine ziua. Acest lucru depinde de cum te vei simți, ce vei mânca și dacă nu vei mânca prea mult pe parcursul zilei. Pentru a avea energie și pentru a te simți bine, micul dejun ar trebui să fie nutritiv, benefic și delicios! Nutriționiștii ne oferă câteva sfaturi referitoare la ceea ce este recomandat să mâncăm în diminețile friguroase.
Terciul de ovăz - o alegere excelentă nu doar pentru cei care sunt în grabă!
Micul dejun nu ar trebui să furnizeze organismului doar energie, ci să trezească și sistemul digestiv. De asemenea, după orele dormite în timpul nopții, în care stomacul nu a primit niciun aport, trebuie să-i furnizezi nutrienții necesari pentru a-și activa procesele metabolice.
Pentru a evita gustările calorice, micul dejun trebuie să fie bogat în carbohidrați, care vor asigura un boost de energie și vor accelera metabolismul. Alimentele ar trebui să conțină proteine și fibre importante pentru activitatea sistemului digestiv, care ajută la reglarea apetitului și protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Prin urmare, alegerea ideală pentru micul dejun este terciul de ovăz, foarte bogat în vitamina B. Un terci de ovăz cald reprezintă alegerea perfectă pentru micul dejun în diminețile reci.
Medicii nutriționiști sugerează că este recomandat să alegi și terciul de hrișcă, mei, orz, orez brun, precum și semințe de amarant. Dacă nu ai timp să gătești dimineața, poți fierbe cu o seară înainte grăunțele, apoi să le introduci în termos, astfel, acestea se vor păstra calde peste noapte, iar dimineața vei mânca un terci delicios. O altă modalitate eficientă din punct de vedere al timpului este de a pune cerealele spălate în apă cu o seară înainte, iar dimineața e necesar doar să încălzești preparatul.
O masă esențială pentru cei mici
Potrivit specialiștilor, atât pentru adulți cât și pentru copii, cea mai bună alegere este terciul din cereale întregi. Un astfel de mic dejun, în special pe timpul iernii, poate fi aromatizat cu sucuri bogate în vitamine, minerale și fibre, care sunt extrem de necesare pentru organism.
Potrivit nutriționiștilor, elevii care mănâncă un mic dejun echilibrat sunt mai buni la procesul de învățare, deoarece acumulează informațiile mai ușor și se concentrează mai mult. În plus, aceștia sunt mai activi, mai puternici și mai rezistenți la stres decât cei care sar peste micul dejun.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski
Doi foști miniștri ai Finanțelor explică ȘMECHERIA coaliției PSRM-Șor privind „anularea legii miliardului”: „Nu este alceva decât mutarea DATORIEI de la o instituție a statului la alta. Acest joc iresponsabil va avea consecințe GRAVE”