(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Jeep Cherokee facelift

Compania Jeep a dezvăluit în totalitate crossoverul actualizat Cherokee în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Producătorul american i-a corectat înfăţişarea care era până acum un motiv de critici şi a făcut-o mai interesantă. Totodată, modelul a fost dotat cu un nou motor turbo!

Noul design exterior al lui Cherokee facelift este numit de producător ca fiind unul premium şi modern. Modelul american s-a ales cu noi blocuri optice, cu LED-uri, care nu mai sunt acum poziţionate la diferite nivele, alături de noi stopuri şi o grilă actualizată a radiatorului. Barele de protecţie au fost actualizate, iar uşa portbagajului are o formă nouă.

Construcţia caroseriei lui Jeep Cherokee cuprinde acum cu până la 65% mai mult oţel, iar acea uşă a portbagajului despre care vă spuneam este făcută din materiale compozite. Per total, şi datorită folosirii noii platforme modulare CUS-wide greutatea totală a scăzut cu 91 de kilograme.

Portbagajul are un volum crescut de la 697 la 793 de litri după metoda de măsurare SAE. Suspensia faţă este de tip McPherson, iar în spate este utilizată una multi-link.

Iată cum arăta maşina înainte de facelift:

Gama de motoare pentru Jeep Cherokee este compusă acum din trei unităţi. Motorul standard MultiAir2 Tigershark I-4 este natural aspirat, cu patru cilindri, un volum de 2.4 litri şi produce circa 183 de CP/230 Nm.

Clienţii vor mai putea opta pentru un Pentastar V6 de 3.2 litri, care pune la dispoziţie 275 de CP şi 324 Nm de cuplu, iar nou este un motor turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie. Ultimul produce 274 de CP, 400 de Nm şi are funcţie Start/Stop.

Primele două propulsoare au fost modernizate destul de serios pentru a corespunde normelor de emisii actuale, dar şi pentru a asigura un consum redus de carburant. Cutia de viteze poate fi doar un automată cu nouă trepte.

Jeep Cherokee facelift este un SUV care va putea fi comandat şi cu trei variante de tracţiune integrală: Active Drive I cu sistem de conectare automată la necesitate a punţii din spate, Active Drive II cu o cutie de distribuţie în două trepte şi Active Drive Lock cu un diferenţial mecanic autoblocabil. Mai există şi un sistem de control al tracţiunii cu cinci regimuri de lucru.

Cea mai “brutală” versiune numită Trailhawk vine deja din uzină cu o suspensie diferită care duce la mărirea gărzii la sol cu 25 de mm, un kit exterior de protecţie în locul celui tradiţional, anvelope adaptate pentru off-road, diferenţial autoblocabil şi multe altele.

Printre alte dotări disponibile pe “noul” model se numără sistem multimedia Uconnect cu ecran tactil de 7 sau 8.4 inci, suport Bluetooth, Apple CarPlay şi Android Auto, panou de bord cu ecran color de şapte inci, sistem de navigaţie, porturi USB pentru pasagerii spate, cruise control adaptiv, asistent la parcare, etc.

Noul Jeep Cherokee facelift va fi disponibil la comandă în cinci configuraţii: Latitude, Latitude Plus, Limited, Overland şi Trailhawk. În gama de jante s-au adăugat cinci modele noi, iar caroseria poate fi vopsită în 12 culori diferite.

Jeep Cherokee facelift va putea fi comandat oficial şi în Moldova!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/