(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noua generaţie KIA Forte

Sud coreenii de la KIA au prezentat la Salonul Auto de la Detroit, după ce au anunţat anterior, noua generaţie a modelului Forte. Sedanul care este comercializat în ţara noastră şi în regiune sub numele Cerato are acum un look mai atrăgător, dar şi în premieră este primul model al mărcii care va folosi un variator!

https://youtu.be/m7L9XRfGULo

Noul Forte are un design exterior mult mai rafinat, comparativ cu predecesorul său, unul în care se “simt” soluţii estetice preluate de la modelul Stinger. Noutatea are o capotă mai lungă şi în acelaşi timp o parte posterioară scurtată.

Punctul de jos al montanţilor frontali a fost mutat în spate cu peste 13 cm şi astfel maşina are un aspect sportiv asociat cu cel al unui fastback. La acesta contribuie noile bare de protecţie, dar şi noile corpuri de iluminat. Designul blocurilor optice faţă îl vom mai vedea pe noua generaţie KIA Cee’d, iar stopurile sunt conectate între ele cu o fâşie LED.

După schimbul generaţiei Forte a devenit mai mare în dimensiuni. Lungimea a crescut cu 80 de mm până la 4.640 de mm, lăţimea cu 18 mm până la 1.800 de mm, iar la înălţime s-au adăugat alţi 13 mm, până la 1.440 de mm. Volumul portbagajului a ajuns să măsoare 427 de litri.

Habitaclul a devenit mai aranjat, nouă fiind arhitectura planşei de bord cu deflectoare rotunde.

Reprezentanţii KIA au declarat că acum 54% din toate componentele construcţiei noului Forte sunt făcute din oţel. Durabilitatea a crescut cu 16% faţă de modelul anterior. Inginerii au lucrat la suspensie schimbându-i geometria şi au montat noi bare stabilizatoare. Şasiul în general a fost îmbunătăţit pentru confort şi o manevrabilitate eficientă.

Sub capotă a fost instalat un agregat natural aspirat de nouă generaţie 2.0 MPI din familia Nu, care funcţionează pe baza ciclului Atkinson şi dezvoltă 147 de CP/179 Nm. Standard acesta este cuplat la o cutie de viteze mecanică cu şase trepte, însă opţional se poate comanda un variator de producţie proprie, numit Intelligent Variable Transmission.

Fiind folosit variatorul, motorul va funcţiona în regimuri mai optime. Volumul mediu al sunetului produs a fost redus cu 5 dB, iar consumul de carburant a scăzut cu 0.7 litri la 100 de km parcurşi.

Lista de dotări disponibile pentru noul KIA Forte include: blocuri optice full LED, sistem multimedia cu ecran tactil de opt inci standard, suport Android Auto şi Apple CarPlay, sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem audio Harman Kardon cu o putere de 320 W, sistem de climatizare în două zone, scaune ventilate şi încălzite, cruise control adaptiv, sistem de frânare automată, de monitorizare a unghiurilor moarte şi a benzii de rulare, etc.

KIA nu a anunţat o dată a startului vânzărilor noului Forte, însă a declarat că va fi disponibil în trei nivele de echipare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/