(FOTO) „Floare albastră” după gratii! De ziua lui Eminescu, deţinuţii au recitat poezii din opera marelui poet

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ieri, 15 ianuarie, când întreaga ţară a celebrat ziua Luceafărului poeziei noastre, Mihai Eminescu, evenimentul nu a fost dat uitării nici după gratii. Astfel, cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la naşterea marelui poet, deţinuții din custodia penitenciarelor au participat la recitale de poezie.

Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, activitatea a fost organizată având drept scop „cultivarea dragostei faţă de valorile naţionale, dezvoltarea limbajului literar şi a expresivităţii acestuia prin recitarea operei eminesciene”.

„În sălile festive ale instituţiilor de detenţie au răsunat poezii din creaţia poetului, cântece pe versurile lui Eminescu, deţinuților fiindu-le prezentată biografia marelui poet, având posibilitatea să se expună despre sentimentele pe care le-au trăit recitând creaţia lui Eminescu”, se arată într-un comunicat al DIP.

Totodată, un grup de deținuți din penitenciarul nr.4-Cricova au vizitat serata de comemorare organizată în biblioteca orașului, unde actrița Ninela Caranfil a recitat „Scrisoarea a III-a”, „La Steaua”, „Rugăciune” ș.a.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...