Slusari: Ce se întâmplă la Bălți e foarte grav. Plahotniuc vrea rapid să preia controlul orașului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Bălți au loc lucruri extrem de grave și antidemocratice, prin intermediul cărora oligarhul Vladimir Plahotniuc vrea să obțină controlul orașului, susține vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari.

Acesta a declarat că „cea mai mare parte a locuitorilor din Bălţi se uită cu speranţă la reprezentanţii Uniunii Europene şi Statelor Unite”, aceștia nemaiavând încredere în președintele Dodon „care îi lustruieşte încălţămintea lui Plahotniuc”.

„Ce întâmplă la Bălţi nu este justiţie și nici măcar o luptă politică cu implicarea organelor de drept. Este o acţiune agresivă de concentrare a puterii şi trecere la control personal. După hărţuirea primarilor din partea PLDM şi PL, după şantajarea primarului de Taraclia, după înlăturarea primarului capitalei, oligarhul vrea rapid şi agresiv să preia controlul asupra oraşului Bălţi”, a mai menţionat vicepreşedintele Platformei DA, precizând că totodată oligarhul curăță stânga politică pentru a-i avantaja pe socialiști.

În acest context, el a făcut apel la partenerii externi ai Republicii Moldova, de a se implica și a opri distrugerea democrației la nivel local.

„Democraţia nu este pro-europeană sau pro-estică. Ea este sau nu este. La fel ca şi dictatura. Prefixul „euro” nu schimbă nimic în esenţa dictaturii, care ne va afecta pe fiecare din noi. Sunt sigur că reacţia promptă a ţărilor cu o democraţie dezvoltată şi cu o puternică autonomie locală poate schimba foarte mult opinia geopolitică a locuitorilor din Bălţi”, a subliniat Slusari.

Consilierii locali ai „Partidului Nostru” au declarat greva foamei, după ce au acuzat presiuni din partea actualei guvernări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...