22:46:12 28.03.2024
Stiri

Englezii, DERANJAŢI de ceea ce s-a întâmplat la AO: „Prezenţa Sharapovei transmite un mesaj greşit”

Sport 15.01.2018 20:06 Vizualizări1832 Autor: Ziarul National
Englezii, DERANJAŢI de ceea ce s-a întâmplat la AO: „Prezenţa Sharapovei transmite un mesaj greşit” Sursa: digisport.ro


Australian Open bate la uşă, însă media de pretutindeni încă vorbeşte despre ecourile date de decizia organizatorilor care au chemat-o pe Maria Sharapova, în trecutul recent suspendată pentru dopaj, la festivitatea de deschidere, în care a avut loc şi tragerea la sorţi.

Rusoaica nu scapă de problemele de imagine avute, deşi în ultimele luni cei din echipa sa au încercat din răsputeri să lucreze la nivel de relaţii publice pentru a o reabilita.

„Prezenţa Sharapovei la tragerea la sorţi transmite un mesaj greşit pentru cei care sunt la început de drum în tenis”, notează The Times.

Sursa citată susţine că organizatorii au vrut iniţial să o cheme pe Serena Williams, de șapte ori învingătoare la Melbourne, însă sportiva din SUA a declarat forfait, nesimţindu-se încă pregătită, după ce a născut.

De notat că nu doar prezenţa sa la tragerea la sorţi a deranjat, cât şi interviul realizat pentru postul australian Channel 7. Presa din Anglia a fost extrem de acidă la adresa rusoaicei şi a jurnaliştilor de la Antipozi, care nu au folosit niciodată termenii „suspendare” sau „dopaj”.

„A fost un interviu ruşinos”, notează dailymail.co.uk, care susţine că părerea e împărtăşită în breaslă: „Interviul a fost universal condamnat de media, mulţi fiind dezgustaţi şi de decizia organizatorilor de a face din Sharapova o prezenţă pe covorul roşu, la tragerea la sorţi”.

Explicaţia organizatorilor

Maria Sharapova a fost chemată la tragerea la sorţi, iar decizia a fost aspru criticată. Directorul Grand Slam-ului de la Melbourne a explicat de ce a luat această decizie, în condițiile în care rusoaica a fost prinsă dopată tocmai la acest turneu, în 2016.

„Am vrut să avem o fostă campioană și am fost foarte fericiți că Sharapova a acceptat invitația noastră. Maria merita această șansă”, a lămurit lucrurile Craig Tiley, directorul primului Grand Slam al anului.

Maria Sharapova a cucerit o singură dată Australian Open, în urmă cu 10 ani. Atunci, ea a învins-o în finală pe Ana Ivanovic, scor 7-5, 6-3.

Jucătoarea din Rusia a debutat în acest an la Shenzhen, unde a ratat şansa unei finale cu liderul mondial, Simona Halep: a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de Katerina Siniakova.

Maria Sharapova, în vârstă de 30 de ani, a urcat 12 locuri în clasamentul WTA după semifinala de la Shenzhen şi este în acest moment pe poziţia a 47-a în lume.

Sursa: digisport.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md