Grecia, din nou paralizată de o grevă gigantică: Transportul aerian și cel public grav afectate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grecia este paralizată de o nouă grevă, după ce luni mai multe sindicate din Grecia au declanşat, luni, greva în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de către guvern. Cel mai mult de suferit o are transportul public care este grav afectat în capitala Atena, relatează Reuters.

În semn de solidaritate, şi alţi lucrători publici vor protesta în cursul zilei: profesori, judecători, medici. Grevele sunt susţinute inclusiv de sindicatele din domeniul privat.

„Guvernul continuă o furtună de măsuri împotriva muncii, care au sărăcit societatea greacă. Aceasta este ultima lovitură pentru angajaţi, pensionari şi şomeri, deoarece proiectul de lege încetează dreptul constituţional la grevă”, a transmis sindicatul GSEE.

Peste 50.000 de persoane au protestat şi vineri în centrul Atenei. Demonstranţii au afişat pancarte cu mesajele „Jos mâinile de pe proteste!”, „Revoltă!” şi „Nu sclaviei moderne!”.

Luni, Parlamentul grec votează un proiect de lege care prevede restructurarea beneficiilor sociale, introducerea unui sistem nou privind creditele restante şi a unor prevederi de restricţionare a dreptului la grevă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...