/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii, în creștere. Cei mai afectați sunt copiii

15 ianuarie 2018, ora 16:05

S-au atestat cazuri de boală la 1 343 de copii cu vârsta de până la 17 ani (65,5%). Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la 6 ani – 1 008 de cazuri (75,1%), dintre ei 303 (30,1%) sunt copii instituţionalizaţi. În perioada menţionată, au fost internaţi 59 de bolnavi (2,9%), 48 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 81,4%.

În perioada de raportare, în municipiu, au fost înregistrate două cazuri de gripă, confirmate prin metoda de laborator tip A(H1N1), inclusiv la un copil sub vârsta de 17 ani. În total, în primele săptămâni ale anului curent, în municipiu, au fost înregistrate trei cazuri de gripă. De asemenea, a fost înregistrat un caz de deces prin infecție respiratorie acută severă (SARI), confirmat cu prezența virusului gripal sezonier A(H1N1), la o persoană cu vârsta de 42 ani, sex feminin, nevaccinată.

În scopul monitorizării circulaţiei agentului patogen prin gripă şi IACRS pe parcursul săptămânii de raportare au fost prelevate 13 probe, dintre care în două probe a fost identificat virus gripal A(H1N1).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram