Bunuri de 25 de mii de lei, depistate la frontiera moldo-ucraineană în automobilul condus de un cetăţean român

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetăţean român s-a prezentat la frontiera moldo-ucraineană având ascunse sub capota autoturismului pe care îl conducea bunuri în valoare de 25 mii lei. Cazul a avut loc în punctul de trecere comun „Palanca-Maiaki-Udobnoe”. Echipa mixtă, formată din polițiștii de frontieră și vameșii moldoveni, a acționat în urma unor bănuieli rezonabile asupra conducătorului auto privind transportul ilicit de mărfuri.

Incidentul a fost înregistrat la 13 ianuarie 2018, când la linia de control s-a prezentat pe direcția „intrare în Republica Moldova” un mijloc de transport de model Volkswagen Golf Plus, la volanul căruia a fost legitimat un cetățean al României, în vârstă de 32 de ani. În cadrul formalităților de verificare a documentelor de călătorie și autoturismului, echipa comună a depistat, ascunse sub capotă, dar și pe bancheta din spate mai multe cutii. La examinarea acestora s-a constatat prezența a zeci de seturi de baterii și protectoare pentru telefoane mobile, tunere și camere video, articolele fiind estimate preventiv la suma de 25 mii lei.

Pentru întreaga cantitate de bunuri nu s-a putut prezenta documente de proveniență, fapt ce a condus la confiscarea acestora. Cazul este în continuare cercetat de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...