Dosarul Lucinschi: Ilan Shor a depus mărturii; Fostul deputat acuză că totul „este un spectacol”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul municipiului Orhei, Ilan Shor, care este condamnat la 7 ani de închisoare, dar se află în libertate până la o decizie a ultimei instanței, s-a prezentat astăzi la ședința de judecată în dosarul Lucinschi, fiind unul din martorii cheie al acuzării. Avocații lui Shor spun că acesta a confirmat cele spune de acesta la începutul inițierii dosarului, în timp ce Lucinschi spune că procesul este „un spectacol”.

„Ilan Shor a fost audiat în calitate de martor în dosarul Lucinschi. Poziția lui Shor nu s-a schimbat, el a confirmat cele spune la începutul demarării procesului penal”, a declarat unul din avocații lui Shor.

De partea cealaltă, Lucinschi declară că totul este „un spectacol” și că banii despre care se vorbește în dosar ar fi fost transferați legal.

„Domnul Shor a spus că banii transferaţi au fost legal. Atunci învinuirea trebuie să fie explicată de procuror. Cum poate fi învinuit omul de spălare de bani dacă aceasta nu a existat. Noi vorbim despre altă perioadă. Este un spectacol. Se aruncă praf în ochi. E un spectacol. Nu a fost nimic ilegal. Nu sunt probe”, a menţionat Chiril Lucinschi.

Totodată, el a spus că Shor a avut mai multe datorii, iar acest lucru îl demonstrează şi documente prezentate în instanţă. „Nici un contract nu este contestat, toate sunt în vigoare”, a explicat Chiril Lucinschi.

Lucinschi se declară, în continuare, nevinovat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...