/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO. VIDEO/ PAS îl vrea pe Șor la pușcărie. Partidul vrea să ajute instanța să traducă dosarul Șor

15 ianuarie 2018, ora 19:24

Unul din participanții la flashmob a declarat că a venit să protesteze împotriva justiției selective. „Sunt oameni care nu poartă răspundere penală, chiar dacă ei sunt vinovați în furtul miliardului și față de ei nu sunt întreprinse careva măsuri restrictive, unul din ei este Șor”, a declarat protestatarul.

Dacă acest stat, RM, nu poate traduce un dosar de așa o rezonanță, cum este dosarul Șor, el fiind principalul figurant în furtul miliardului, dacă aceasta este calitatea justiției din RM, atunci halal de așa justiție”, a declarat Mihai Popșoi, vicepredinte PAS.

Am venit aici pentru elucidarea cazului Șor și cerem să se facă lumina în acest caz. Avem raportul Kroll 1, este și al doilea raport, iar în ambele Șor figurează ca o persoană importantă în furtul miliardului. Astfel, noi cerem elucidarea cazului până la capăt cu condamnarea lui sau nu, în cazul în care acesta va fi găsit nevinovat”, a declarat Vladimir Bolea, PAS.

Protestatarii s-au așteptat ca un reprezentat al judecătoriei să le iasă în față, însă nimeni nu a venit, astfel ei au calificat acest gest „drept apărarea interesul domnului Șor și a justiției selective care este la cheremul domnului Plahotniuc”, a declarat un protestatar.

Simpatizanții și membrii partidului aveau pancarte pe care scriau: „Justiția s-a reformat pe Șor l-a eliberat”, „Ai furat Plahotniuc te face deputat”, „La Mulți Ani toți cu executare”, „Oferim traducător în dosarul Șor”.

Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare. Acesta se plimba însă în libertate, deoarece sentința de condamnare va fi executorie abia după ce se va expune instanța de Apel. Pentru asta este nevoie ca sentința motivată, de peste 100 de foi, emisă încă în vara anului 2016, să fie tradusă din limba română în rusă. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, ne-a spus anterior ca problema constă în deficitul de traducători în sistemul judiciar.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram