Ţara care va avea cea mai rapidă creştere economică din lume pentru următorii trei ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

PIB-ul din India, cea de a treia ţară cu cea mai mare economie din Asia, va avea o revenire de 7% pentru următorii trei ani, potrivit Băncii Mondiale, relatează Quartz.

Banca Mondială a prognozat această creştere bazându-se pe o potenţială creştere puternică a consumului şi serviciilor private, dar şi pe o redresare a investiţiilor private.

Acesta este un moment de răgaz pentru guvernul Narendra Modi, la mai puţin de o săptămână după ce statisticianul-şef al ţării a indicat o creştere a PIB-ului Indiei în anul financiar 2018 la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.

Banca mondială a lăudat India pentru controlul deficitului fiscal, care a fost unul dintre succesele guvernului Narendra Modi, iar prin această măsură a menţinut economia în plină ascensiune. Între timp, investitorii străini au recompensat India cu o creştere de 17% a investiţiilor directe, în primele şase luni ale anului financiar 2018.

O altă veste bună este că piaţa bursieră este aproape de nivelurile record, ceea ce dă credinţă în perspectivele economice ale ţării, dar fără investiţiile private care să creeze noi locuri de muncă, riscurile sunt mari.

În acest timp, cu toate datoriile care însumează 109 miliarde de dolari, India se numără printre cele mai dificile cinci economii ale lumii, lângă Grecia, Italia, Irlanda şi Portugalia. Asta în timp ce India se situează printre economiile cu cea mai rapidă creştere din lume.

Totuşi, deoarece a intrat în noul an, există preocupări că India ar putea să îşi piardă calmul fiscal, chiar înainte ca celelalte ţări mai puţin puternice din punct de vedere economic să se redreseze.

Această frică se reflectă cel mai bine în scăderea bruscă a valorii obligaţiunilor guvernamentale indiene, pe fondul temerilor că bugetul viitor al administraţiei guvernului Narendra Modi ar putea să o ia pe o rută populistă din cauza alegerilor de stat şi a alegerilor generale din 2019.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...