Iran: Autorităţile au eliberat 440 de protestatari antiguvernamentali

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile iraniene au eliberat peste 400 de persoane reţinute în protestele antiguvernamentale care au izbucnit în mai multe oraşe din ţară la sfârşitul lunii decembrie, au relatat media de stat, citate de CNN.

Douăzeci şi cinci de persoane au murit şi un număr necunoscut de protestatari au fost arestaţi în cele şase zile de demonstraţii, care au fost cea mai mare provocare pentru regimul de la Teheran de la manifestaţiile din 2009.

Procurorul Tribunalelor Generale şi Revoluţionare din Teheran, Abbas Jafari Dolatabadi, a anunţat duminică eliberarea a 440 de persoane închise, a relatat agenţia de presă oficială IRNA.

Procurorul a cerut de asemenea judecătorilor să continue analizarea cazurilor celorlalţi protestatari şi să pregătească eliberarea lor imediată, a adăugat IRNA, conform Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Teheran, purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar, Gholam Hossein Mohseni Ejei, a spus că „numai 55 de suspecţi mai sunt în detenţie la Teheran în prezent”, conform agenţiei de presă semioficiale Fars.

Numărul exact al protestatarilor reţinuţi în Iran este încă necunoscut.

Parlamentarul Mahmoud Sadeghi a susţinut marţi că circa 3.700 de persoane au fost arestate. Numărul este cu mult peste cele 450 de persoane despre care autorităţile iraniene au spus anterior că au fost arestate după protestele care au început la 28 decembrie. Oficialii americani estimează la 1.000 numărul persoanelor reţinute.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...