Premierul israelian în vizită la omologul său indian. Se anunţă „o nouă eră de mare prietenie” între cele două ţări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a început luni o vizită oficială de şase zile în India vizând consolidarea relaţiilor economice şi politice între cele două ţări, informează dpa.

„Aceştia sunt zorii unei noi ere de mare prietenie între India şi Israel”, a declarat Netanyahu, înaintea discuţiilor cu omologul său indian Narendra Modi.

Noua eră „a început prin vizita istorică a premierului Modi în Israel, care a creat un entuziasm imens. Continuă cu vizita mea aici (…) care anunţă o înflorire a parteneriatului nostru pentru a aduce prosperitate, pace şi progres pentru popoarele noastre”, a mai afirmat prim-ministrul israelian, citat de Agerpres.

Benjamin Netanyahu se află în India împreună cu soţia sa, Sara, şi o delegaţie de 130 de persoane. Potrivit unor surse diplomatice, discuţiile vor urmate de semnarea unor acorduri în domeniile energiei, aviaţiei, securităţii cibernetice şi investiţilor reciproce.

În cele şase zile ale vizitei, Netanyahu va vizita Taj Mahal şi statul natal al lui Modi, Gujarat, înainte de ultima etapă, oraşul Mumbai, capitala financiară a Indiei.

În luna iulie, Modi a devenit primul şef al guvernului indian care a vizitat Israelul. Netanyahu este cel de-al doilea premier israelian care vizitează India, după Ariel Sharon în 2003.

India are relaţii de lungă durată cu lumea arabă şi a sprijinit cauza palestiniană timp de decenii. India şi Israel au stabilit relaţii diplomatice în anul 1992.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...