Român sau moldovean? Dodon îi pune eticheta lui Eminescu: „Marele poet s-a născut în Moldova”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon, alături de consilierii săi, i-a adus un omagiu marelui poet român Mihai Eminescu cu prilejul celor 168 de ani de la naștere. Aşa cum şeful statului se declară statalist şi se opune curentului românesc, şeful statului „îl declară” pe Eminescu moldovean.

Dacă anul trecut, președintele a ținut să recite câteva versuri din creația marelui poet și anume un fragment din „Criticilor mei”, anul acesta Dodon a ales să-i aducă un omagiu departe de ochii presei.

Totuși, șeful statului a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare, în care nu a uitat să specifice că marele poet este moldovean, întrucât s-a născut în Moldova, la Botoșani.

Citește și: 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

„Astăzi, când se împlinesc 168 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, am depus flori la bustul scriitorului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău. Marele poet s-a născut în Moldova, în Botoșani, în 1850. Opera lui Mihai Eminescu este actuală mereu, indiferent de epoca în care trăim. Creația scriitorului ne reprezintă în mare măsură, este foarte valoroasă și trebuie transmisă din generație în generație”, se arată în mesajul lui Dodon.

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 168 de ani de la nașterea celui mai mare poet român. Are cel mai lung poem de dragoste, „Luceafărul” și a descris copilăria pe care a petrecut-o la Botoșani și Ipotești în versuri. Nu este român care la școală nu a învățat măcar o poezie de Eminescu sau vreun îndrăgostit care nu a putut alege vreun poem al poetului, pe care să-l recite iubitei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...