(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noul Mercedes-Benz G-Class

Noua generaţie Mercedes-Benz G-Class a fost prezentată în această noapte în cadrul Salonului Auto de la Detroit, SUA, acolo unde în rol de gazdă a fost şi celebrul actor Arnold Schwarzenegger. După ce ieri am publicat în exclusivitate pentru presa auto din spaţiul românesc, primele informaţii şi imagini oficiale, revenim acum cu toate detaliile despre noul SUV aşa după cum v-am promis.

Noua generație G-Class este prima care vine să modifice ceva mai tare conceptul modelului lansat în anul 1979. Așa cum generaţia pe care o înlocuiește a fost un succes imens pentru Mercedes-Benz, noul G-Class nu putea să își modifice prea mult formele.

Chiar și așa, sub forma pătrățoasă a exteriorului, găsim o platformă absolut nouă care este mai ușoară și pe care este montată caroseria care utilizează materiale mai ușoare, cum ar fi aluminiul din care acum vor fi concepute aripile, portierele și capota.

Vezi şi: (video) Spectaculos! Un G-Class din 1979 îşi va petrece veşnicia într-un imens cub de răşină

Crăpăturile între diferite părți ale exteriorului au fost micșorate, ceea ce arăta cam prost pe vechiul G-Class, însă în schimb mânerele ușilor în continuare nu sunt incorporate în uși; în timp ce semnalizatoarele față de pe aripi și roata de rezervă montată pe portbagaj au fost păstrate.

Farurile LED vor fi acum standard pentru noua generație G-Class, acestea păstrând însă forma rotundă ca pe modelul precedent. A fost păstrat intenţionat şi acel sunet specific la deschiderea sau închiderea portierelor, totul pentru a-l face în continuare atrăgător în ochii clienţilor.

Noua generație Mercedes-Benz G-Class are dimensiuni mai mari, crescând cu 53 de mm pe lungime și cu 121 de mm pe lățime ceea ce era atât de necesar pentru Gelandewagen. Astfel, lungimea şi lăţimea a ajuns să măsoare 4.715 şi 1.881 de mm respectiv.

Comparativ cu predecesorul său, noul G-Class va creşte în dimensiuni la interior: cu 38 şi 150 de mm – spaţiul pentru picioare în faţă şi în spate respectiv, cu 38 şi 27 mm în zona umerilor în faţă şi în spate respectiv, dar şi cu 68 şi 56 de mm în zona coatelor în faţă şi în spate respectiv.

Scaunele spate se vor putea rabata în proporţii de 60, 40 sau 100 de procente.

Chiar și așa, masa totală a scăzut cu peste 170 de kilograme față de modelul pe care îl înlocuiește datorită materialelor mai ușoare pe care le folosește. Greutatea totală însă poate ajunge la 2.4 tone, iar în viraje se va putea simţi asta.

Rigiditatea construcţiei la torsiune a crescut cu 55% – de la 6.537 la 10.162 Nm/grad.

Suspensia în continuare va fi cea mai adaptată din gama de modele Mercedes-Benz pentru off-road. Dacă pe față vom găsi o suspensie independentă care nu va mai fi conectată la ramă printr-un subcadru, atunci pe spate noul G-Class s-a ales cu patru brațe longitudinale noi și o tijă Panhard care va face noul model să fie și mai ascultător pe asfalt.

Noul G-Class poate face față vadurilor de apă cu o adâncime de 70 de centimetri (+10 cm) şi rampelor cu un unghi de 45 de grade. Garda la sol a crescut cu 6 mm, până la 241 de mm. Unghiurile de intrare şi de ieşire sunt de 30 şi 31 de grade respectiv (+1 grad).

Noul G-Class a fost prezentat iniţial în varianta G 500, care este pusă în mișcare de motorul V8 de 4.0 litri bi-turbo. Unitatea produce 422 cai putere și 610 Nm. Viteza maximă este limitată la 210 km/h.

Noul G-Class a primit o nouă cutie de viteze automată 9G-TRONIC cu un hidro transformator, dezvoltată special pentru acest SUV. Noua transmisie va face maşina mai silenţioasă, în acelaşi timp fiind mai plăcută în condus şi mai economă.

Să nu uităm şi de prezenţa unui sistem de tracţiune integrală permanentă. Printre intermediul acesteia cuplul va fi livrat în proporţie de 40:60, în favoarea punţii din spate.

Au fost păstrate cele trei diferenţiale care vor putea fi blocate în proporţie de 100 de procente. În loc de încuietori hidraulice și cu vid sunt utilizate acum ambreiaje multi-disc controlate electronic.

Un alt lucru important pe care îl va avea modelul este noul regim de rulare numit G-Mode. Acesta se activează când se circulă cu viteze de sub 40 de km/h şi este blocat unul dintre cele trei diferenţiale. Astfel, regimul G-Mode schimbă unele caracteristici ale maşinii pentru a asigura posibilităţi maxime pentru depăşirea suprafeţelor de drum accidentate, precum: setările amortizoarelor adaptive reglate de sistemul electronic, servodirecţia electromecanică care o înlocuieşte pe cea hidraulică, reacţia la apăsarea acceleratorului şi evită schimbul treptelor dacă nu este necesar.

Noul G-Class va dispune și de câteva moduri de rulare mulțumită sistemului Dynamic Select. Și vorbim acum despre Comfort, Eco, Sport, Individual și G-Mode. În ultimul caz vorbim despre un mod care poate fi selectat de șofer sau va fi inclus automat de fiecare dată când cel de la volan va bloca unul din diferențiale. G-Mode va face ca noul G-wagen să fie și mai bun în off-road prin adaptarea volanului, amortizoarelor și accelerației la suprafața de drum pe care se rulează.

Vezi şi: (video) Îţi taie respiraţia! Expediţie prin Canada şi Alaska în compania a două Mercedes-Benz G-Class

Dacă la exterior G-Class a rămas neschimbat în ochii unora, la interior nu mai ai ce reproşa. În nivelul de echipare standard, maşina de teren va fi disponibilă cu un panou de bord cu ceasuri analogice, despărţite de un ecran color. De cealaltă parte, în maşinile cu nivele de echipare de top, pe planşa de bord vor domina două ecrane de 12.3 inci acoperite cu o singură bucată de sticlă, cel al sistemului multimedia fiind şi unul tactil.

În continuare, pe consola centrală vor domina două deflectoare ale sistemului de climatizare şi comenzi de blocare a diferenţialului, iar pe tunelul central care a fost ridicat la o înălţime considerabilă va exista un joystick cu o suprafaţă tactilă.

Mai aflăm că la alegere se vor oferi mai multe variante pentru decorul interior: piele de tipuri şi culori diferite, inserţii din fibră de carbon, metal sau lemn. Va exista şi un sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori, iar printre alte dotări se va număra un sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, trapă, scaune reglabile electric cu memorie, masaj, încălzire şi ventilare, dar şi cu profil Active Multicontour recomandat de asociația de ortopezi germani Aktion Gesunder Rücken.

Sistemul audio standard va fi compus din şapte difuzoare, iar opţional va fi oferit unul Burmester® surround cu 16 difuzoare şi un amplificator cu o putere de 590 de waţi.

Noul Mercedes-Benz G-Class va fi lansat pe piaţă în luna iunie a acestui an şi va avea un preţ de start în Germania de 107,040.50 euro.

Catalogul oficial:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Prezentarea noului Mercedes-Benz G-Class în reluare:

https://youtu.be/ll9uKf-xHpk

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/