Actualitate

Panică în Hawaii. Un angajat al apărării civile a declanşat din greşeală alerta antirachetă în statul american

 Un angajat al apărării civile urmează să fie anchetat după o greşeală şocantă în dimineaţa zilei de sâmbătă, când o avertizare greşită de alertă a unei rachete balistice a trimis mii de oameni către adăposturi. Alerta a durat 38 de minute până când o altă informare a fost transmisă pe telefoane, timp în care, potrivit martorilor şi imaginilor, lumea a fugit îngrozită să se adăpostească.

Guvernatorul statului, David Ige, şi-a cerut scuze şi a spus că alerta a fost provocată de un angajat care apăsat butonul greşit. Potrivit unor surse citate de presă, acesta s-ar fi declanşat alarma în timpul unui exerciţiu intern şi nu a fost conştient de greşeală decât atunci când telefoanele mobile din centrul de comandă au început să afişeze alerta. Guvernul SUA a anunţat că va face o anchetă completă, iar între timp anajatul a fost "recalificat".

în Hawaii există un sistem de alertă din cauza apropierii potenţiale de rachetele nord-coreene. În decembrie, statul şi-a testat sirena de avertizare nucleară pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *