Mesajul lui Dodon de Sfântul Vasile cel Mare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc astăzi, 14 ianuarie, pe Sfântul Vasile cel Mare, episcopul Cezareei, unul dintre cei mai mari sfinţi ierarhi ai Bisericii creştine. Cu această ocazie, președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare.

Vedeți mai jos mesajul integral al lui Igor Dodon:

„Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, mare teolog creștin, propovăduitor și unul dintre cei mai importanți părinţi ai bisericii ortodoxe.

Cu acest deosebit prilej, adresez cordiale felicitări tuturor creștinilor ortodocşi din Moldova precum și celor care poartă numele de Vasile sau care au primit acest prenume la Taina Sfântului Botez.

Tot în această zi, poporul nostru are o frumoasă tradiţie de a sărbători Anul Nou pe stil vechi păstrând mai multe obiceiuri în legătură cu această sărbătoare. În ajun de Sf. Vasile copiii și tinerii merg pe la casele oamenilor cu uratul, iar pe 14 ianuarie, cu semănatul, urîâd gazdelor bunăstare și un an îmbelșugat. Trebuie să transmitem și copiilor noști aceste tradiții creștine, așa cum ne-au fost transmise și nouă.

Le doresc încă o dată tuturor cetăţenilor ţării succes, sănătate și prosperitate!

La Mulți Ani!”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...