În 2017 au fost alocați circa 104 mln lei pentru dezvoltarea regiunii de nord a țării

14 ianuarie 2018, ora 08:30

Pe parcursul anului trecut în Regiunea de Dezvoltare Nord au fost inițiate 13 proiecte finanțate din FNDR, în domeniul aprovizionării cu apă și sanitație și sporirea eficienței energetice în clădirile publice. În acest context, pe parcursul anului au fost construiți 58.6 km de rețele de apeduct, o stație de tratare a apei și o stație de epurare a apelor uzate. De asemenea, au fost inițiate lucrările pentru eficientizarea energetică a trei clădiri publice.

Totodată, cu susținerea financiară a partenerilor de dezvoltare, în Regiunea de Dezvoltare Nord, au fost inițiate 11 proiecte pentru dezvoltarea afacerilor în regiune, aprovizionarea cu apă și canalizare, eficiența energetică a clădirilor publice, dezvoltarea turismului. Proiectele vor derula și în anul curent, datorită suportului oferit de Uniunea Europeană, Guvernul Cehiei, Guvernul Estoniei, Guvernul României.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram