Parastasul de 40 de zile regelui Mihai, organizat azi la Curtea de Argeș

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la Mănăstirea Curtea de Argeș a fost organizat, astăzi, parastasul de 40 de zile de la moartea regelui Mihai I al României. Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, însoțit de un sobor de preoți.

Cele 300-400 de persoane care au dorit să participe, deși temperatura în Curtea de Argeș s-a păstrat sub 0 grade, au putut asculta slujba la difuzoarele din Parcul Arhiepiscopal. O parte dintre cetățeni chiar au avut acces în Biserica Meșterului Manole, în limita spațiului disponibil.

A fost o ceremonie condusă, așa cum spuneai, de Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de care s-au aflat și alți slujitori ai bisericii.

După slujba din Biserica Meșterului Manole, acolo unde odihnesc vechi domni și voievozi ai Țării Românești, dar și înaintași ai Regelui Mihai, Carol I și Ferdinand, familia regală s-a retras la mormântul din Noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală pentru încă o scurtă slujbă de pomenire și un moment de reculegere.

Au fost lângă criptele pe care scrie simplu: Ana și Mihai I, principesele Margareta și Maria, principele Duda și prințul Nicolae.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. El a fost înormântat pe 16 decembrie la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...