Vânătoare cu final tragic în raionul Sângerei. Un bărbat a murit după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental

Vânătoare cu final tragic în satul Nicolaevca, raionul Sângerei. Un bărbat de 48 de ani a murit după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental. Cazul a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, în timpul unei vânători de fazani în extravilanul localității Nicolaevca, în stuhăria câmpului cu denumirea populară “Roșior”.

Șeful Direcției generale securitate publică IGP, Marin Maxian, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că tragedia s-a produs când cele patru persoane care participase la partida de vânătoare au decis să să întoarcă acasă.

“În momentul când se mobilizau pentru a pleca acasă o persoană urcată deja în automobil, iar alta urma deja să urce, din neatenţie a atins cureaua armei de vânătoare care s-a agăţat de o piesă a automobilului şi respectiv s-a deschis focul.  Vânătorul din mașină a fost rănit. Focul de armă a fost de la o distanţă mică. Restul detaliilor urmează să fie cercetate”, a menționat Marin Maxian.

Potrivit lui, pentru că incidentul tragic a avut loc într-o zonă fără acoperire telefonică, vânătorii au parcurs cu mașina o anumită distanță de la locul incidentului fatal, pentru a chema medicii și polițiștii.

Bărbatul de 48 de ani a ajuns la spital cu plagă prin împușcătură în regiunea fesieră, șoc hemoragic de gradul 2 și 3. Traumele cauzate de împușcătură, erau incompatibile cu viața acestui bărbat, spun medicii, astfel că acesta a decedat în secția de reanimare a Spitalului Raional.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală pentru lipsirea de viață din imprudență, infracțiune ce se pedepsește cu închisoare până la trei ani.

Potrivit poliţiei, toţi cei patru bărbaţi care au participat la vănâtoarea de fazani aveau permis de port armă şi carnet de vânătoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.