Philip Morris vrea să „se lase de țigări”. Anunțul făcut de gigantul tutunului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gigantul tutunului Philip Morris, deținătorul brandurilor Marlboro, L&M, Parliament sau Chesterfield, a ocupat pagini întregi din ziarele din Regatul Unit cu reclame care anunță că au o nouă ambiție pentru anul 2018: să se oprească din vândut țigări și să construiască o lume nefumătoare în viitor, relatează USA Today, potrivit Ziarului Financiar.

Manifestul, așa cum este numit pe pagina web a companiei, are scopul să ajute oamenii să renunțe la fumatul clasic și să le înlocuiască pe acestea cu țigări electronice sau produse hibrid.

Compania susține că alternativele sunt mai puțin dăunătoare și că „putem atinge un nivel mult mai bun al sănătății publice atunci când un număr mare de fumători vor trece de la țigări la produse mai bune”.

Reclama Philip Morris mai spune: „Nicio altă companie de tutun nu a mai făcut acest lucru vreodată. Poate vă întrebați dacă suntem serioși”.

Același semn de întrebare îl are și Organizația Mondială a Sănătății. Agenția pentru sănătate a Națiunilor Unite a refuzat parteneriatul cu Fundația pentru o Lume Nefumătoare (n.r.eng: The Foundation for a Smoke-free World), care a fost fondată de Philip Morris.

„Industria tutunului a dezinformat populația cu privire la riscurile asociate cu consumul altor produse din tutun”, declara Organizația Mondială a Sănătății în septembrie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...