Actualitate

SUA suspectează unul din cele mai populare antivirusuri că este o platformă rusească pentru spionaj

Estonia suferise un atac cibernetic puternic cu cinci ani înainte ca directorul executiv al Kaspersky Lab să dea o petrecere cu invitaţi de rang înalt, printre care şi preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, dar şi oficiali de la Casa Albă, Departamentul de Stat American, FBI şi alte agenţii.

În urma atacului cibernetic, Estonia ia decizia să renunţe la monumentul de pe vremea Uniunii Sovietice din capitală, în timp ce oficiali ai SUA suspectau implicarea Rusiei în atacul cibernetic.

Kaspersky, la petrecerea sa, propune un toast pentru preşedintele Estoniei în care zice „Toomas, ne pare atât de rău că te-am atacat”. Preşedintele Estoniei îi replichează: „ Mulţumesc! Este pentru prima oară când cineva din Rusia adminte că mi-a atacat ţara”

Nimeni nu a sugerat la vremea aceea ca Kaspersky ar putea fi implicat în atacul asupra Estoniei, însă afirmaţia acestuia a acutizat suspiciunile din comunitatea de intelligence din SUA cum că producătorul de antivirus colaborează, cu voia sau fără voia sa, cu guvernul rus.

Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *