04:36:51 19.04.2024
Stiri

Explicația președintelui CEC privind neînregistrarea grupului de inițiativă: „Nu s-a venit cu o soluție privind efectele ABROGĂRII sistemului mixt”

Politică 13.01.2018 12:37 Vizualizări1995 Autor: Ziarul National
Explicația președintelui CEC privind neînregistrarea grupului de inițiativă: „Nu s-a venit cu o soluție privind efectele ABROGĂRII sistemului mixt”


„Grupul de inițiativă nu a venit cu o soluție vizavi de efectele abrogării acestei legi cu privire la modificarea Codului Electoral, astfel creând un vid legislativ”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, după ce instituția a decis respingerea înregistrării grupului de inițiativă care urma să strângă semnături în favoarea organizării unui referendum de anulare a sistemului mixt.

Potrivit Alinei Russu, au fost mai multe nereguli în documentele depuse la CEC, iar din acest motiv a și fost respinsă cererea de înregistrare.

„Au fost mai multe vicii în ceea ce privește participanții la adunarea constituantă și de asemenea a fost indicat eronat numărul de voturi pentru subiectul propus pentru vot și pentru proiectul de lege cu privire la abrogarea legii 154. Or, textul proiectului de lege adoptat de adunarea constituantă nu corespunde cu textul proiectului de lege depus de către reprezentanții biroului executiv al grupului de inițiativă la CEC”, a declarat aceasta.

Inițiatorii ideii de organizare a referendumului de anulare a sistemului mixt nu au fost de acord cu observațiile făcute de membrii CEC și au declarat că vor aduna un alt grup de inițiativă pentru a relua procedura și a insista ca plebiscitul să aibă loc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md