Protestele împotriva realegerii președintelui Hernandez devin tot mai violente în Honduras

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Susținătorii opoziției honduriene și forțele de poliție s-au ciocnit vineri la Tegucigalpa, în contextul în care protestele contra realegerii lui Juan Orlando Hernandez în funcția de președinte au devenit tot mai violente în ultimele zile, transmite DPA.

Poliţiştii au lansat grenade cu gaze lacrimogene după ce protestatarii i-au atacat cu pietre. În timpul violenţelor, au fost avariate un hotel de lux şi mai multe magazine din centrul capitalei Hondurasului, transmite Agerpres.

Protestatarii pun sub semnul întrebării victoria lui Hernandez în scrutinul prezidenţial desfăşurat la finalul lunii noiembrie, acuză guvernul de fraudă electorală şi insistă că liderul opoziţiei, Salvador Nasralla, este adevăratul câştigător al alegerilor din 26 noiembrie.

Nasralla l-a acuzat pe Hernandez că a manipulat alegerile şi a avertizat că există riscul izbucnirii unui război civil în Honduras.

Opoziţia şi societatea civilă honduriene susţin că circa 30 de persoane au decedat în ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine după scrutinul prezidenţial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...