Actualitate

Top cele mai punctuale companii aeriene din lume. Peste 90% din zborurile acestei companii ajung la timp

Autoritatea globală în analiza datelor legate de companii aeriene şi aeroporturi a realizat clasamentele pe baza criteriului On-Time Performance (OTP). Acesta se referă la procentajul de curse aeriene care sosesc într-un interval de 14 minute şi 59 de secunde al timpului lor de sosire.

AirBaltic, o companie aeriană letonă, a fost desemnată ca fiind cea mai punctuală din lume, cu un procentaj de 90,01% zboruri sosite, într-un interval de 15 minute din timpul programat de sosire.

Hong Kong Airlines s-a situat pe locul secund, cu un OTP de 88,83%. Mai mult, primele zece poziţii nu au fost ocupate de companii cunoscute sau considerate „de lux”. Trei din companiile „Low-Cost” s-au numărat printre cele mai punctuale din lume.

Vueling Airlines, o companie low-cost spaniolă, Jetstar Asia, din Singapore şi Skymark Airlines, din Tokyo, toate acestea s-au situat în Top 10 – dovedind că nu trebuie să cheltuieşti sume exorbitante pentru a asigura calitatea serviciilor de transport aerian.

Pentru a se califica în cadrul sondajului, o companie aeriană trebuie să se claseze în topul 250 OAG al liniilor aeriene, realizat pe baza unui alt criteriu, ASK – Available Seat Kilometres. Aceasta este o unitate folosite în ştiinţa aviaţiei comerciale, care măsoară capacitatea de transport pasageri a unei linii aeriene – se determină prin înmulţirea numărului disponibil de locuri cu numărul de kilometri efectuaţi.

Top 10 cele mai punctuale companii aeriene din lume:

1. airBaltic — 90.01%
2. Hong Kong Airlines — 88.83%
3. Hawaiian Airlines — 87.24%
4. Copa Airlines — 86.39%
5. Qantas Airways — 86.18%
6. Japan Airlines — 85.27%
7. Vueling Airlines — 85.25%
8. Jetstar Asia — 85.08%
9. Skymark Airlines — 85%
10. Aer Lingus — 84.46%

Sursa: Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *