(foto, video) „Ice Boy”. Un băiețel de 8 anișori a mers 4 km pe jos până la școală, pe un ger cumplit, pentru a susține un examen 

ice boy
Foto: boredpanda.com

Un băiețel chinez, în vârstă de 8 ani, a mers pe jos aproximativ 4 km până la școala primară din Zhuanshanbao, China, la -9 grade Celsius, pentru a susține un examen. După ce directorul școlii a făcut publice fotografiile în care băiețelul apare cu părul înghețat, mii de oameni au încercat să contribuie în orice mod pentru a îmbunătăți condițiile în care învață el și ceilalți elevi.

Fu Heng, directorul școlii, a povestit că la sosire studentul său avea gheață în loc de păr și de sprâncene, iar obrajii lui erau roșii arșiți. Heng a făcut câteva fotografii cu micuțul și le-a publicat pe rețelele de socializare, iar în curând școala a primit mai mult de 15.000 de dolari în donații, 20 de echipamente de încălzire și 144 de seturi calde de haine.

boredpanda.com
boredpanda.com

„A fost prima zi a examenelor finale”, a spus Heng. „Temperaturile au scăzut la -9 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute în acea dimineață, iar băiatul trăiește departe de școală”.

Heng a menționat, de asemenea, că micul student este considerat „clasicul clovn”, găsind în mod constant modalități de a-și face cei 16 colegi de clasă să râdă.

boredpanda.com
boredpanda.com

„Menține mereu o atitudine pozitivă, în ciuda faptului că trăiește în sărăcie extremă. Petrece mai mult timp alături de sora și bunica sa”, a mai adăugat directorul.

Potrivit lui Fu, școala încearcă să-l supravegheze pe el și pe ceilalți elevi cât se poate de mult, oferindu-le chiar micul dejun, dar a recunoscut că sălile de clasă nu au fost încălzite corespunzător din cauza lipsei de finanțare.

Miscați de voința băiatului, oamenii de pe internet speră ca el să-și poată construi o viață mai bună dacă continuă să studieze.

boredpanda.com
boredpanda.com
boredpanda.com
boredpanda.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente