Legea privind propaganda a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea privind modificarea Codului Audiovizualului, care prevede interzicerea propagandei rusești la radio și TV în Moldova a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul va intra în vigoare peste 30 de zile, informează Today.md. Ca urmare, posturile de radio și TV din Moldova nu vor avea dreptul să difuzeze programe cu un conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Rusia nu a semnat convenția dată.

Reamintim că proiectul de lege privind interzicerea propagandei a fost respins de două ori de către Președintele Igor Dodon, chiar dacă el era obligat să îl semneze după ce deputații și-au menținut votul. Pentru refuzul premeditat de a-și exercita atribuțiile prevăzute de lege, Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe Igor Dodon.

Ca urmare, proiectul de lege a fost promulgat de către speakerul Parlamentului, Andrian Candu.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.