„Accept orice critică argumentată în adresa opoziţiei antioligarhice. Noi nu suntem cei mai experimentaţi în politică. Foarte mulţi oameni din Platforma DA n-au vrut să-şi schimbe activitatea lor profesională pe cea politică. Dar nu accept critica din partea oricui. Mai ales, de la unii comentatori politici, care până nu demult au fost fruntaşi şi chiar deputaţi PD şi au asistat la procesul capturării statului în perioada 2010 - 2014. N-am auzit atunci niciun cuvânt de la persoanele respective despre oligarhizarea statului, despre pericolul lui Plahotniuc şi schemele lui criminale. Unul dintre aceşti critici, care acum cu orice ocazie ne citeşte lecţii şi oftează la gândul că opoziţia ar accepta participarea în alegeri după sistemul nou electoral, în 2013 a votat pentru acelaşi sistem mixt propus de Plahotniuc. Şi nici măcar nu şi-a cerut scuze public pentru acest gest.

Mai mult decât atât, aceşti comentatori se fac a nu vedea că Platforma DA este consecventă în lupta împotriva mixtului tandemului Plahotniuc - Dodon şi pe plan intern şi extern, sprijinind şi iniţiativa societăţii civile de a iniţia un referendum privind anularea acestui sistem antidemocratic. Toată critica se rezumă la ideea abstractă precum că opoziţia nu ar avea o agendă proprie.

Sunt ignorate cu desăvârşire iniţiativele punctuale ale Platformei DA, preponderent de ordin social-economic şi privind combaterea corupţiei, cu care formaţiunea noastră vine săptămânal în cadrul conferinţelor de presă şi care nu conţin nici un gram de geopolitică sterilă. Nu sunt observate zecile de proteste, organizate de opoziţia extraparlamentară în comun cu societatea civilă. E posibil ca ceea ce am făcut noi să fie insuficient. Probabil că este loc de mai bine în activitatea noastră. Suntem gata să acceptăm propuneri CONCRETE şi REALE, dar nu constatări STERILE de la persoane care au avut toate posibilităţile să lupte cu regimul oligarhic în faza lui incipientă, din interiorul sistemului, însă au preferat atunci să nu iasă din confortul personal.

Şi încă ceva pentru aceşti şi alţi deontologi de pe tuşă şi din tribune. Ne-am angajat în luptă nu pentru noi, ci pentru binele oamenilor şi o vom duce până la capăt, indiferent de vitregia circumstanţelor create de o guvernare mafiotă”, a punctat Alexandru Slusari.