/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit cetăţenie ecuadoriană

12 ianuarie 2018, ora 09:16

Ecuadorul a transmis că vizează o rezoluţie “demnă şi corectă” în cazul lui Assange, care a cerut statut diplomatic.

Ministrul ecuadorian de Externe, Maria Fernanda Espinosa, a precizat că fondatorul Wikileaks nu va părăsi ambasada de la Londra fără “garanţii de securitate”, adăugând că există mai multe ameninţări la adresa lui Assange din partea unor “ţări terţe”.

Tot joi, Marea Britanie a respins cererea Ecuadorului de a-i acorda statut diplomatic lui Julian Assange. Suedia a cerut extrădarea lui Assange, care este anchetat într-un presupus caz de viol.

În luna mai a anului trecut, procurorii suedezi au renunţat la ancheta privind presupusul viol, dar Assange ar putea fi arestat pentru că a încălcat condiţiile de cauţiune din Suedia. Arestarea lui Julian Assange reprezintă o prioritate pentru SUA.

Platforma online WikiLeaks a publicat zeci de mii de documente militare şi diplomatice clasificate, într-una dintre cele mai mari divulgări de informaţii din istoria SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram