04:18:35 19.04.2024
Stiri

Polonia a publicat date despre accidentul aviatic în care a murit președintele Kaczynski: Cel puțin trei explozii la bordul aeronavei

Știri 11.01.2018 20:30 Vizualizări2948 Autor: Ziarul National
Polonia a publicat date despre accidentul aviatic în care a murit președintele Kaczynski: Cel puțin trei explozii la bordul aeronavei Sursa foto: Sputnik


La bordul avionului Tu-154, prăbușit împreună cu președintele polonez Lech Kaczynski în 2010, au avut loc cel puțin trei explozii, a anunțat comisia poloneză de anchetă. RMF transmite că noua comisie de investigație consideră că în distrugerea aripii versiunea principală o reprezintă cea a exploziilor în interiorul aeronavei.

La concluziile cu privire la cauzele accidentului aviatic a contribuit Frank Taylor, expert internațional în domeniul accidentelor aeriene. El susține că „aripa stângă a aeronavei Tu-154M a fost distrusă ca urmare a exploziei din interior, au existat câteva surse de explozie”.

Taylor a adăugat că, după părerea sa, mesteacănul care se afla în calea avionului, lovit de aripă, „nu a avut niciun efect asupra distrugerii primare a aripii”.

„Concluziile au fost asumate de membrii comisiei de investigație și constituie una dintre concluziile-cheie ale raportului tehnic”, se subliniază în declarația citată de Pagina de Rusia.

Raportul comisiei a fost publicat la scurt timp după schimbarea conducerii ministerului polonez al Apărării: la 9 ianuarie a fost demis Antoni Macierewicz, care a declarat că avionul lui Kaczynski a fost distrus în urma unui atac terorist. Postul de ministru al Apărării a fost ocupat de Mariusz Blaschak, care anterior a ocupat funcția de ministru de Interne.

Accidentul avionului Tu-154 de lângă Smolensk a avut loc la 10 aprilie 2010, în timpul unei aterizări pe aeroportul Smolensk-Severny. În catastrofa au fost ucisi toți cei 96 de oameni aflați la bord, inclusiv președintele Poloniei Lech Kaczynski și soția sa. Delegația de înalți oficiali sosea la evenimentele de comemorare a crimelor de la Katyn.

Ancheta a fost efectuată atât de partea rusă, cât și de cea partea poloneză.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md