12:01:29 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Frumusețile României, surprinse în promo-ul unui DOCUMENTAR ce va fi difuzat în întreaga lume

Știri 11.01.2018 19:04 Vizualizări2137 Autor: Ziarul National


VIDEO // Frumusețile României, surprinse în promo-ul unui DOCUMENTAR ce va fi difuzat în întreaga lume Sursa: ziare.com

Cea mai mare cetate din România, Alba Carolina, apare în debutul teaser-ului documentarului „Flavours of România” al cunoscutului regizor Charlie Ottley. Acesta realizează Wild Carpathia, o miniserie documentară care prezintă frumusețile munților din România.

Cu o durată de 3,10 minute, teaser-ul debutează cu o imagine aeriană a fortificației de tip Vauban în formă de stea. Cetatea bastionară din Alba Iulia, ridicată în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, i se înfățișează telespectatorului sub forma unui heptagon neregulat.

Imaginile au fost filmate vara trecută de echipa de la Wild Carpathia.

„Albă Iulia va fi parte a unui nou documentar având la bază un amestec de elemente adecvate promovării turistice, etalând cele mai importante atracții turistice ale orașului, statice sau dinamice (clădiri sau reenactment) asimilabile Cetății Alba Carolina. (...)

Cel mai probabil, episoadele acestei serii promo vor fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie, urmând să între în circuitul de difuzare al mai multor televiziuni, precum Travel Channel”, a declarat, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coser, cel care i-a fost și ghid lui Charlie Ottley.

VIDEO

Britanicul și echipa sa au filmat, printre altele, la Alba Iulia, Ceremonialul Gărzii Cetății Alba Carolina și spectacolul de reenactment al Gărzii Romane de la Apulum. Teaser-ul conține și imagini din alte zone ale țării, cum ar fi Brașovul sau Delta Dunării.

„România este o țară cu o mie de fețe. Un punct de trecere între Orient și Occident și un vas de topire a diferitelor culturi. Este de asemenea o țară ca nicio alta, în Europa”, își începe povestea naratorul din promo.

Documentarul „Flavours of România” în cadrul căruia va fi prezentată Alba Iulia va avea opt episoade, fiecare dedicat unei regiuni a țării.

Jurnalist, scriitor și prezentator al unor emisiuni de călătorie, Charlie Ottley este autorul unor articole publicate în publicații prestigioase ca The Daily Express, Food & Travel Magazine și The Mail.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md