Ce poți să faci cu telefoanele și tabletele vechi pe care nu le mai utilizezi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tehnologiile mobile evoluează într-un ritm amețitor de câțiva ani și acest lucru se răsfrânge și asupra obiceiurilor noastre de consum. Dacă în urmă cu 10 ani îți schimbai telefonul numai dacă cel vechi dădea ortul popii, acum mulți renunță la smartphone-uri după numai un an.

În cazul în care aveți prin casă smartphone-uri sau tablete pe care nu le mai folosiți, Playtech vă oferă o serie de sugestii pentru a le oferi din nou utilitate.

Cu toate că același lucru nu e neapărat valabil și la tablete, mulți dintre cei care și-au luat primul iPad nu prea mai au la ce să-l folosească în viața de zi cu zi.

De asta am pregătit pentru voi o serie de sfaturi practice care pot reda viața acestor dispozitive pe care le-ați uitat prin sertare sau pe care vă gândeați să le vindeți la prețuri derizorii.

1. Telefoanele vechi pot deveni cameră de supraveghere

Telefoanele și tabletele vechi oricum stau în casă, așa că de ce să nu le folosim pentru a ne proteja casa mai bine. Dacă dispun de camere foto, ele pot fi montate la geamuri sau în diverse colțuri ale casei și pot fi folosite pe post de camere de supraveghere. Există numeroase aplicații care vă pot ușura sarcina, precum iCamSpy sau Presence.

2. Faci MP3 Player din telefoanele și tabletele vechi

Multă lume a uitat de iPod sau de Walkman când au apărut smartphone-urile, dar autonomia telefoanelor inteligente s-ar putea dovedi o problemă. Dacă se întâmplă să aveți un telefon mai vechi pe acasă, puteți să îl folosiți pe acela pe post de MP3 player. În momentul în care conectivitatea este închisă și ecranul stă mai mult decât pornit, smartphone-ul rezistă mult mai mult și poate fi un partener bun pentru drumurile lungi.

3. Tableta poate să fie o ramă foto digitală

Tabletele sunt foarte bună pentru această sarcină. O ramă foto digitală este un gadget destul de costisitor și care nu are o utilitate prea mare, așa că dacă vrei să dai un plus de ”bling” sufrageriei, conectează tableta la o sursă de curent, dezactivează blocarea ecranului și folosește-o pe post de ramă foto. Există aplicații care îți afișează conținutul foto de pe rețele sociale, sau aplicații care pot să redea pozele din dispozitiv, în format de slideshow.

4. Ceas deșteptător poate să fie telefonul vechi

Ne-am obișnuit deja să ne folosim smartphone-urile pe post de ceas deșteptător, dar nu strică niciodată o rezervă. Cei care au stație de andocare pentru telefonul vechi o pot folosi pentru a se trezi mai repede dimineața. Există și câteva aplicații prin care te poți asigura că te dai jos din pat când trebuie și că nu mai abuzezi de butonul de snooze. Walk Me Up te face să te plimbi prin cameră ca să poți opri alarma, de exemplu.

5. Telefoanele pot deveni jucării pentru copii

Cei care au copii folosi smartphone-urile și tabletele mai vechi pentru a le transforma în instrumente distractive, dar și educative. Există numeroase aplicații și jocuri destinate numai celor mici, iar aplicațiile de control parental pot asigura siguranța copiilor în timp ce aceștia se folosesc de aceste dispozitive. În acest fel, smartphone-ul tău cel nou, sau tableta care te-a costat o avere scapă nevătămate de mâinile celor mici.

6. Faci un radio din telefoanele nefolosite

În cazul în care v-ați plictisit de posturile de radio tradiționale pe care le prindeți dimineața, la cafea, în bucătărie, poți să îți folosești smartphone-ul pentru a accesa posturi de radio din întreaga lume, prin intermediul aplicațiilor dedicate. În plus, dacă aveți și un sistem de boxe bluetooth, tableta sau smartphone-ul pot deveni chiar centre de divertisment cu ajutorul cărora să îți întreții invitații.

7. Orice dispozitiv mai vechi poate fi un e-reader nou

Cu toate că ecranele smartphone-urilor și tabletelor nu sunt atât de bune pentru ochi ca cele de tip e-ink, de pe e-readerele obișnuite. Totuși, numărul de aplicații dezvoltate pentru acest scop te vor ajuta să strângi o colecție mare de cărți din toate domeniile și din toate genurile, iar magazinele de aplicații au și ele cărți în format electronic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...