/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A vrut să-și ucidă copiii vitregi pentru avere. Doi deţinuţi, condamnați la ani grei de pușcărie

missing
11 ianuarie 2018, ora 14:51

Potrivit probatoriului acumulat de procurori, în ianuarie 2011, un deţinut de la Penitenciarul din or. Leova, care îşi ispăşea pedeapsa pentru omorul soţiei sale, i-a propus unui coleg de celulă să găsească o persoană terţă, pentru a executa omorul copiilor săi vitregi, ce urmau să moştenească averea soţiei cu care se afla în litigiu de partajare a averii moştenite.

Pentru comiterea omorului, bărbatul promitea o recompensă de 10 mii de dolari. Complicele, care era deţinut pentru comiterea şantajului şi tâlhăriei, a găsit o persoană căreia i-a promis la rândul său șapte mii de dolari. Dirijând la distanţă printr-un telefon mobil, deţinutul a pregătit asasinarea victimelor conform mai multor scenarii pentru a nu trezi careva dubii. În cele din urmă, potenţialul executor a renunţat la comiterea crimei şi a denunţat inculpaţii oamenilor legii.

În iunie 2016, instanţa de fond i-a achitat pe inculpaţi, pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunii, iar procurorul a contestat sentinţa considerând-o ilegală.

Astfel, recent prin decizia Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorului a fost admis, inculpaţii fiind condamnaţi la 15, şi respectiv, 10 ani de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram