„Conform legii, nu poate fi ministru”. Munteanu solicită Ministerului Educației să anuleze diploma de studii a lui Gaburici

1314293

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a publicat o postare pe Facebook în care își exprimă indignarea față de numirea lui Chiril Gaburici în funcția de Ministru al Economiei și Infrastructurii. „Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”, declară Munteanu, invocând scandalul iscat pe marginea diplomei de studii a proaspătului-numit ministru.

 

Declarația lui Munteanu:

Am solicitat dnei ministru Monica Babuc să facă toate demersurile necesare pentru ca diploma de studii medii a cetățeanului Chiril Gaburici, obținută fraudulos, să fie #anulată, iar în consecință și diploma de studii superioare să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie a domnului Chiril Gaburici.

După realizarea acțiunilor legale de anulare a diplomelor de studii a domnului Gaburici, urmează să fie informat primul-ministru despre întrunirea condițiilor legale, ce atrag după sine încetarea mandatului unui ministru, în vederea excluderii acestuia din Guvern.

Ieri, 10 ianuarie, Chiril Gaburici a depus jurământul în calitate de nou ministru al Economiei și Infrastructurii.

În ancheta jurnalistică „CV-ul necenzurat al premierului”, din 5 martie 2015, Ziarul de Gardă a scris că Chiril Gaburici, pe atunci prim-ministrul R. Moldova, nu a reuşit să susţină examenul de bacalaureat în anul 1995, perioadă în care învăţa la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente