Au pătruns în cel puțin șase locuințe și 11 garaje și au furat tot ce le pica în cale. Un tânăr și trei minori, reținuți de oamenii legii

Oamenii legii din capitală au reținut și documentat un tânăr de 19 ani și trei minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, toți patru din Chișinău, pentru pătrunderea în mai multe locuințe și garaje, de unde sustrăgeau tot ce le pica în cale. Prejudiciul cauzat se cifrează la 80 000 lei.

Poliţiştii au constatat că bănuiţii ar fi pătruns în cel puțin  6 locuințe și 11 garaje, forţând lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu. Furturile au avut loc în perioada septembrie 2017- ianuarie 2018.

Respectiv, poliţiştii au depistat lucrurile furate, care au fost  vândute unor persoane la preţuri reduse. În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt,  faptă care prevede amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Întrucât bănuiţii sunt minori, ei sunt cercetaţi penal în stare de libertate. De asemenea, poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

În acest context Poliţia capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător şi să respecte măsurile de siguranţă antifurt.