Virusul gripal A(H1N1) face victime în Chișinău; O femeie a murit la spital

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Virusul gripal A(H1N1) face victime în Chișinău. Este vorba despre o femeie în vârstă 42 de ani, din sectorul Buiucani al capitalei, conform şefului Direcţiei Sănătate a municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu.

„Pacienta a fost internată în stare gravă la Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail”, cu pneumonie și semne clinice de gripă. Boala s-a agravat, a provocat complicații, iar ieri persoana a decedat. În urma analizelor de laborator s-a confirmat că femeia a fost infectată cu virusul A(H1N1)”, a declarat Mihai Moldovanu conform trm.md.

Între timp, Centrul de Sănătate Publică (CSP) a municipiului Chișinău a anunțat că o altă persoană din capitală a fost depistată cu virusul A(H1N1). Și în acest caz este vorba despre o femeie, în vârstă de 34 de ani. Pacienta urmează tratament în condiţii de staţionar, iar starea ei este satisfăcătoare.

Șeful Direcției Sănătate îndeamnă oamenii să apeleze imediat la medicul de familie, încă de la apariția primelor simptome de boală. „În ultima săptămână numărul virozelor a crescut, chiar dacă copii s-au aflat în vacanță. Însă numărul înregistrat este caracteristic perioadei. În cazul în care apar simptomele de boală, febră înaltă, dureri de cap trebuie să solicitați medicul de familie”, a mai adăugat șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu.

Virusul A(H1N1) a provocat o pandemie la nivel mondial între 2009 şi 2010 şi a ucis aproape 19 mii de oameni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...