Autostradă de la Ungheni la Iași; Ce intenționează să facă Guvernul de la București

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul român Mihai Tudose susţine că în programul său de guvernare intentionează să construiască autostrada care să lege Moldova de Ardeal pornind de la Iaşi şi urmând traseul de pe Valea Oituzului.

„Vom scoate România din zona în care a fost în ultimii 27 de ani, cu o autostradă de la Ungheni la Iaşi, în zona Oituzului până la Braşov, şi de acolo să se conecteze cu restul, sa putem ieşi din ţară. Apoi, un drum rapid sau autostradă care să plece din Suceava spre Focşani, prin Buzau, până la Bucureşti o parte şi cealaltă parte spre Constanţa”, a declarat Mihai Tudose, conform news.ro.
Premierul a amintit şi despre „o autostradă despre care nu s-a vorbit, care să plece din Bucureşti – Craiova- Caraş Severin- Timişoara”.

„Şi la sud de Carpaţi tot ţara nostră este. Toate acestea sunt discutate cu BERD, cu Banca Mondială şi ne apucăm de treabă. Am vobit şi la Bruxelles, o să vorbim şi noi cu domnul preşedinte Junker. Este vorba de 10 miliarde de euro. Între timp, trebuie să continue şi să începem efectiv anul ăsta Braşov- Bucureşti, ca să fie gata. Asta în domeniul infrastructurii rutiere”, a mai spus premierul român.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...