Deși are rezultate modeste în acest sezon, Zidane și-a prelungit contractul cu Real

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Antrenorul francez Zinedine Zidane a confirmat miercuri seara că şi-a prelungit contractul cu echipa spaniolă de fotbal Real Madrid până în 2020, informează AFP.

„Este semnat”, a declarat Zidane în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la finalul meciului cu Numancia (2-2), din manşa secundă a optimilor de finală ale Cupei Spaniei. Real s-a calificat în faza superioară a competiţiei graţie victoriei cu 3-0 din partida tur.

Întrebat dacă noul acord se întinde până în 2020, aşa cum a anunţat presa spaniolă în urmă cu câteva luni, tehnicianul francez a răspuns afirmativ.

În vârstă de 45 de ani, Zinedine Zidane a fost instalat la conducerea tehnică a lui Real Madrid în ianuarie 2016, reuşind să cucerească opt trofee în ultimii doi ani cu gruparea de pe Santiago Bernabeu.

Preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, reales pe 19 iunie pentru al cincilea mandat, a făcut o prioritate din prelungirea contractului lui Zidane.

Real traversează însă o perioadă mai puţin bună din punct de vedere sportiv în acest sezon, iar şansele de a-şi păstra titlul de campioană a Spaniei sunt tot mai mici.

Francezul a subliniat, de altfel, în cursul conferinţei de presă, că acest contract pe termen lung nu îi garantează nimic pentru viitor, dorind să rămână concentrat doar asupra prezentului.

„Merg înainte, ca şi până acum, meci după meci, sezon după sezon”, a mai spus fostul coordonator de joc al selecţionatei Franţei, care a evoluat ca jucător la Real Madrid.

AFP subliniază că niciun antrenor nu a reuşit să stea mai mult de trei ani pe banca tehnică a lui Real Madrid în ultimul deceniu, iar Zidane are ocazia să rămână patru ani şi jumătate în post, dacă îşi va duce contractul până la capăt.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...