22:45:58 28.03.2024
Stiri

Scandal MONSTRU pentru Apple după ce a fost acuzat că DISTRUGE mintea copiilor

Știri 11.01.2018 08:30 Vizualizări1869 Autor: Ziarul National


Scandal MONSTRU pentru Apple după ce a fost acuzat că DISTRUGE mintea copiilor Sursa: playtech.ro

Mai mulți investitori în acțiuni Apple au redactat o scrisoare deschisă prin care speră să atragă atenția gigantului american vizavi de dependența de iPhone.

Cu toții știm cât de gravă este dependența copiilor de gadgeturi mobile și, în special, de smartphone-uri. Din ce în ce mai puțini adolescenți au abilitatea să se bucure de câteva ore pe zi din viață fără un telefon mobil în mână.

În contextul în care iDevice-urile sunt foarte populare printre cei tineri, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că iPhone-urile au fost clasificate ca fiind cele mai periculoase pentru copii și adolescenți.

Printr-o scrisoare deschisă redactată la adresa Apple, Jana Partners LLC și California State Teachers’ Retirement System (Calstrs) speră să convingă gigantul din Cupertino să implementeze mai multe măsuri în iOS pentru restricționarea accesului copiilor.

La această oră, a devenit imposibil să iei pur și simplu telefonul unui copil. Ține însă de creatorii acestor dispozitive să implementeze măsuri prin care să monitorizezi activitatea copiilor sau să o poți restricționa cu ușurință. În definitiv, ar trebui să poți stabili niște limite pentru minimizarea efectelor viciului.

Acest avertisment vine după publicarea mai multor studii care au confirmat efectele negative ale dependenței de smartphone-uri printre copii și adolescenți. Printre urmările dependenței se numără scăderea nivelului de atenție la școală, un risc sporit de depresie și tentative de suicid.

Cele două grupuri care au redactat scrisoarea deschisă speră ca Apple să efectueze propriile teste independente pe aceleași subiecte pentru a ajunge la o concluzie vizavi de impactul psihologic al utilizării abuzive de telefoane mobile.

În final, inițiatorii acestui avertisment sunt de părere că Apple ar trebui să facă o treabă mult mai bună la implementarea unor soluții pentru micșorarea efectelor negative al dependenței de tehnologie. Nu de alta, dar confirmări suplimentare ale unor urmări grave din același spectru s-ar putea reflecta în scăderea acțiunilor Apple, iar atunci toată lumea ar avea de suferit.

Sursa: playtech.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md