/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Aproximativ 600 de ONG-uri vor putea beneficia în 2018 de Legea 2%

missing
11 ianuarie 2018, ora 08:01

În perioada prevăzută pentru depunerea cererilor de înregistrare (septembrie 2017), solicitări de includere pe listă au fost depuse de 106 asociații și 12 culte. Cererile a șapte solicitanți au fost respinse, comunică Ministerul Justiției într-un răspuns pentru IPN.

De la întocmirea listei, 11 beneficiari au fost excluși, fie că au solicitat acest lucru, fie pe motiv că nu întrunesc condițiile de eligibilitate, adică au datorii la bugetul public al țării. Lista asociațiilor obștești și a cultelor religioase beneficiare poate fi accesată pe site-ul Ministerului Justiției. Noii solicitanți depun cereri de înregistrare în perioada 1 – 30 septembrie a fiecărui an.

Potrivit Legii cu privire la asociațiile obștești, așa numita Legea 2%, persoanele fizice pot direcționa unei organizații non-guvernamentale sau unui cult religios 2% din impozitul pe venit plătit statului. Chiar dacă legea prevede că banii pot fi cheltuiți doar în anumite scopuri, serviciile de presă ale Ministerul Justiției și Serviciului Fiscal de Stat au comunicat pentru IPN că instituțiile nu au atribuții de verificare a modului în care sunt cheltuite sumele transferate asociațiilor obștești și cultelor religioase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram