Linkuri accesibilitate

Casa Albă se declară revoltată de blocarea de către un judecător californian a altei decizii a lui Donald Trump referitoare la imigranți


Donald Trump discutînd legislația imigrației
Donald Trump discutînd legislația imigrației

Casa Albă a criticat miercuri drept „revoltătoare” decizia prin care un judecător din statul California a blocat în mod provizoriu abrogarea de către preşedintele Donald Trump a unui program ce le permite tinerilor intraţi ca minori, clandestin în Statele Unite să studieze şi să lucreze legal în America. Judecătorul a considerat nefondată opinia Ministerului de justiție, care consideră programul ilegal și a cerut repunerea acestuia în funcție, până la o decizie finală sau renegocierea unei noi reglementări, Președintele Donald Trump a abrogat în septembrie acest program, creat în 2009 de administrația Obamaşi care a permis unui număr de aproape 700 de mii de tineri, intrați ilegal în Statele Unite ca minori, să rămână legal în țară.

Marţi, peședintele s-a întîlnit cu congremeni republicani și democrați la Casa Albă și le-a cerut să găsească un compromis. El a mai declarat că este deschis unei reforme mai ample asupra legislaţiei privind imigraţia, care ar viza circa 11 milioane de alţi imigranţi ce trăiesc în ilegalitate, cu condiţia ca democraţii să accepte o întărire a securităţii la frontiere, inclusiv construcţia unui controversat zid la graniţa cu Mexicul. În noiembrie au loc alegeri parțiale pentru Congres, ceea ce face găsirea unui compromis mult mai complicate.

XS
SM
MD
LG