Scandalul cu diploma lui Gaburici, revine în atenție; Cum îl sfidează Munteanu pe noul ministru al Economiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, apreciază că readucerea fostului premier Chiril Gaburici în Guvern arată cât de departe se află Republica Moldova de democrație. În principal, liberalul face referire la diploma de bacalaureat a lui Gaburici și la scandalul care l-a făcut să ia decizia de a renunța la fotoliul de prim-ministru în vara anului 2015.

Făcând referire la primele declarații ale lui Gaburici în calitate de ministru al Economiei, cum că nu va tolera corupția în instituția pe care o conduce, Munteanu îl întreabă dacă „atunci când v-ați cumpărat diploma de bacalaureat de la Piața Centrală, tolerați corupția?”.

„Readucerea de către democrați în Guvern a lui Chiril Gaburici, cel cu diplomă cumpărată, demonstrează cât de departe este statul nostru de o democrație veritabilă și cât de mare este gradul de toleranță a societății noastre la tot felul de compromisuri ale guvernării realizate cu bunul simț”, apreciază Valeriu Munteanu.

Citește și: Gaburici le transmite subalternilor să uite de „corupție” și „scheme sure”, pentru că vrea o „viață mai bună” pentru cetățeni

În cadrul ședinței de astăzi de prezentare, noul șef de la Economie a ținut să le transmită subalternilor că nu va tolera corupția sau anumite „schemele sure”. Mai mult, acesta afirmă că vrea o „viață mai bună” pentru cetățeni și încredere mai mare în țară din partea partenerilor externi.

„Ministerul Economiei este unul dintre cele mai mari ministere. De Ministerul Economiei depinde dezvoltarea, infrastructura, volumul investițiilor și climatul de afaceri din Republica Moldova. Misiunea noastră este una simplă – trebuie să facem viața mai bună a cetățenilor noștri. Există toate premisele și ingrediente. Pe plan intern avem susținerea politică, pe plan extern avem implicarea partenerilor de dezvoltare și dorința lor de a ne susține. Trebuie să facem, probabil, mai mult pentru a crește încrederea lor în Republica Moldova”, a declarat Gaburici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...