Agenţia Ecologică Chişinău a fost sesizată de către vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu. După ce a examinat circumstanţele în care a fost tăiat molidul din curtea unei grădiniţe din sectorul Botanica, comisia de anchetă a instituţiei a stabilit: „Arborele, de specie molid, a fost defrişat fără coordonarea lucrărilor silvico-tehnice, cu organele de mediu şi în lipsa unei autorizaţii pentru tăieri”.

În urma acestor constatări a fost identificat şi un vinovat de aceste ilegalităţi, însă funcţia bărbatului nu este precizată. Cert este că pe numele lui a fost iniţiat un proces verbal şi el va fi amendat cu 1500 de lei. Totodată, urmează să fie calculat şi prejudiciul cauzat Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi. Primarul interimar Silvia Radu, care a dispus tăierea coniferului, nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia, iar şeful Direcţiei Relaţii Publice a primăriei capitalei a refuzat să ofere o reacţie. Cu un comentariu pe o reţea de socializare a venit vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu.

Menţionăm că în ajunul sărbătorilor de iarnă în centrul capitalei au fost împodobiţi doi pomi de Crăciun: unul pe strada 31 August 1989, instalat de Guvern, iar celălalt în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care a fost în mijlocul unei adevărate epopei. Autorităţile municipale au promis o surpriză, însă coniferul adus din regiunea Bukovel a produs o dezamăgire. Ulterior, primarul interimar Silvia Radu a dispus tăierea altui pom de Crăciun, iar molidul a fost găsit în curtea unei grădiniţe din sectorul Botanica.