10:30:05 28.03.2024
Stiri

Rusia a instalat un sistem antiaerian în Crimeea: „Pentru securitate”

Știri 10.01.2018 17:20 Vizualizări1682 Autor: Ziarul National


Rusia a instalat un sistem antiaerian în Crimeea: „Pentru securitate” Mediafax

Ucraina continuă provocările la graniţa de lângă Peninsula Crimeea, iar instalarea sistemului antiaerian S-400 în regiune este o măsură de securitate luată de Rusia şi nu reprezintă o ameninţare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează agenţiile Tass și Mediafax.

„Ştim că atât provocările, cât şi activităţile subversive continuă la graniţa ruso-ucraineană din apropiere de Crimeea. De aceea, adoptarea de către Rusia a tuturor măsurilor necesare pentru a-şi consolida securitatea nu ar trebui privită ca o ameninţare. Acest fapt ar trebui perceput ca o măsură de securitate internă şi, desigur, Rusia are dreptul suveran pentru a face asta", a spus Peskov.

La finele lunii decembrie a anului trecut, ministerul rus al Apărării a anunţat că sistemul antiaerian rus S-400 a fost desfăşurat în Crimeea, iar două batalioane ale Forţelor Aeriene vor fi detaşate în regiune la începutul anului 2018.

Sistemul antiaerian rus S-400 este de ultimă generaţie şi are o rază lungă de acţiune. Sistemul este conceput pentru a distruge aeronave, rachete de croazieră şi balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acţiune, precum şi ţinte de la suprafaţă.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, o manevră criticată dur de statele occidentale. Preşedintele de la Kiev, Petro Poroşenko, a anunţat de mai multe ori că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată "o parte integrantă a Ucrainei".

Uniunea Europeană a impus sancţiuni Rusiei, în sectoarele apărării, energiei şi economiei, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea. Occidentul susţine că Moscova s-a implicat activ în conflictul din estul Ucrainei, oferind sprijin separatiştilor proruşi. În urma acestui conflict izbucnit în 2014, peste 10 000 de oameni şi-au pierdut viaţa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md