(video) Mercedes-Benz face revoluţie într-o cabină auto cu noul sistem infotainment MBUX

Marca germană premium Mercedes-Benz a prezentat oficial în cadrul expoziţiei CES 2018 din Las Vegas noul sistemul multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Pe maşinile de serie va apărea din acest an, iar debutul îl va face pe noul A-Class.

Demonstrând noul complex multimedia, reprezentanţii Mercedes au afirmat că MBUX este o “revoluție într-o cabină auto” (revolution in the cockpit) şi este cel mai inteligent, intuitiv de pe piaţă. La bază se află un sistem de operare Linux şi acesta va putea fi actualizat în permanenţă prin intermediul unor update-uri OTA.

În cea mai simplă și mai accesibilă versiune, sistemul folosește două monitoare de şapte inci fiecare: unul are rol de panou de bord, iar al doilea este ecranul sistemului de informare şi divertisment. Pe versiunile mai scumpe ale noului Mercedes-Benz A-Class de asemenea vor exista două ecrane color, dar acestea vor măsura în diagonală 10.25 inci fiecare (sau în combinaţie panou de bord de şapte inci şi ecran multimedia de 10.25 inci).

Ecranul sistemului multimedia şi toată interfaţa grafică afişată pe el va putea fi manipulată atât direct cu degetul, cât şi prin butoanele tactile de pe volan sau touch pad-ul de pe tunelul central.

Vezi neapărat: (foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noii generaţii Mercedes-Benz A-Class

Indiferent de dimensiunile monitoarelor, MBUX este echipat cu un procesor cu 6 nuclee (2 Denver şi 4 x A57) și rulează pe cipuri grafice NVIDIA (de bază – NVIDIA Reilly PX şi de top NVIDIA Parker 128). Sistemul se poate lăuda cu 8 GB de memorie RAM, iar ca opțiune puteți comanda un ecran cu cea mai mare rezoluție 1920 x 720 pixeli şi cu o luminozitate de 12.000 cd/m².

Noul sistem infotainment MBUX mai suportă comenzi vocale şi gestuale, iar pentru panoul de bord se va putea alege una dintre cele trei teme: Modern Classic, Sport şi Understated, fiecare având grafică, animaţie şi iconiţe care vor fi pe placul şoferilor.

În plus, cu ajutorul sistemului infotainment se va putea personaliza iluminarea ambientală: sunt disponibile 64 nuanțe diferite.

Sistemul MBUX mai suportă tehnologiile Near Field Communication (NFC) și USB Type C pentru încărcarea rapidă a smartphone-urilor. Hărţile pentru sistemul de navigaţie vor fi furnizate de HERE, iar modulul de comunicare este HERMES LTE.

Evident mai sunt disponibile interfeţele: Apple CarPlay, Google Android Auto, Baidu CarLife. Unele funcţii ale MBUX pot fi controlate prin intermediul ceasurilor inteligente cu sistem de operare Android Wear 2.0.

Amintim că noua generaţie A-Class îşi va face debutul public în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2018, însă prezentarea va avea loc mai devreme.

Vezi neapărat: (foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noului Mercedes-Benz G-Class

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise