Armata britanică vrea să-și completeze rândurile din contul femeilor, gay-lor și musulmanilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata britanică a lansat o campanie vizând recrutarea de candidați din rândul femeilor, al persoanelor de diverse orientări sexuale, religii și origini, pentru a umple deficitul de personal, fiind însă criticată pentru că ar fi cedat „corectitudinii politice”, transmite AFP.

O campanie de recrutare a fost lansată în urmă cu câteva luni și noi mesaje urmează să fie difuzate la acest sfârșit de săptămână la posturile de radio, de televiziune și pe internet.

Înregistrări video, din care au fost prezentate deja extrase, își propun să-i liniștească pe eventualii candidați femei, homosexuali sau musulmani, între altele în legătură cu faptul că vor fi acceptați în rândul trupelor, răspunzându-le la întrebări precum „Pot fi gay în armată?”, „Voi fi ascultat în armată?” sau „Voi putea să-mi practic credința în armată?”.

Șeful armatei britanice, generalul Nick Carter, a explicat la BBC că armata obișnuia să recruteze „bărbați tineri albi între 16 și 25 de ani și că nu mai există atât de mulți dintre aceștia în jurul nostru ca în trecut. Societatea noastră se schimbă”.

„Această campanie este o modalitate de a recunoaște că nu mai dispunem de o armată suficient de numeroasă în acest moment, că demografia țării noastre s-a modificat și că trebuie să vizăm o comunitate mai largă”, a adăugat el.

În 2017, armata britanică număra 78.000 de membri, în timp ce obiectivul stabilit de guvern pentru 2020 este de 82.000.

Campania a primit însă și critici, care au acuzat armata că cedează „corectitudini politice”.

„Oamenii cei mai interesați de armată nu sunt preocupați să știe dacă vor fi ascultați sau dacă își vor putea exprima emoțiile”, a declarat la BBC colonelul Richard Kemp, fost comandant al trupelor britanice în Afganistan. „Ceea ce îi preocupă cel mai mult este modul în care vor lupta, ei vor fi atrași de imaginile de luptă pentru că acesta este motivul pentru care oamenii intră în armată”, a mai comentat colonelul Kemp.

Generalul Nick Carter a apărat însă campania, declarându-se „foarte mândru că armata respectă cu adevărat originea etnică și socială și genul fiecăruia” și nu face diferențieri salariale între bărbați și femei. Potrivit șefului armatei, numărul cererilor de înrolare a crescut cu 30-35% în ultimele nouă luni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...