Primul caz de gripă porcină a fost confirmat la Chișinău. Starea pacientei este satisfăcătoare

gripa-2-1

Primul caz de gripă porcină a fost confirmat la Chișinău. Aceasta ar fi o femeie în vârstă de 34 de ani. În prezent, starea pacientei este satisfăcătoare, ea urmând tratament în condiţii de staţionar. 

În scopul monitorizării circulaţiei agentului patogen prin gripă şi IACRS pe parcursul săptămânii de raportare au fost prelevate 10 probe, în una dintre probe fiind identificat virus gripal A(H1N1).

În săptămâna de supraveghere epidemiologică cuprinsă între 1 – 7 ianuarie, instituţiile medico-sanitare publice şi private din municipiul Chişinău au raportat 1 944 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 1 699 cazuri. Morbiditatea prin IACRS a crescut cu 12,6%, comparativ cu săptămâna anterioară.

S-au atestat cazuri de boală la 1 287 de copii cu vârsta de până la 17 ani (66,2%). Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la 6 ani – 993 de cazuri, adică 77,2%, dintre ei 276 (27,8%) sunt copii instituţionalizaţi. În perioada menţionată, au fost internaţi 45 de bolnavi (2,3%), 34 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 75,6%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente