Nantoi: Nu mă voi mira dacă „Sheriff” va avea deputați în Parlamentul de la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa-zisul progres privind conflictul transnistrean este doar un „spectacol dezgustător”, care nu aduce nimic pozitiv pentru cetățenii Republicii Moldova, susține analistul politici Oazu Nantoi.

„Faptul că autoritățile s-au arătat a fi mulțumite, aceasta deloc nu înseamnă că pretinsele evoluții le-au resimțit în sens pozitiv cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului. Totodată, ceea ce numim noi evoluții nu ne-a apropiat nici cu un milimetru de problema soluționării conflictului. Dacă ne gândim la varianta de soluționare a conflictului prin crearea unui stat democratic, funcțional și viabil, protejat de orice manifestări de separatism pe întreg teritoriul țării”, a declarat Nantoi în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

El a mai spus că atunci „când nouă ni se vorbește despre pașii mici, nu ni se spune în ce direcție au fost orientați acei pași și când se va ajunge la soluționarea conflictului, nu prin atribuirea statutului juridic special, ci prin crearea unui stat funcțional în care cetățenii Republicii Moldova să aibă aceleași drepturi și posibilități pe întreg teritoriul țării”.

„Prin urmare, noi avem de-a face cu un spectacol dezgustător, provincial, care nu prezintă interes pentru nimeni, în primul rând, spre regret pentru cetățenii Republicii Moldova, care se interesează cum să fugă din această țară și anul 2018 nu ne promite nouă nimic pozitiv, în afara faptului că businessul din stânga Nistrului profită de prevederile Acordului de Asociere. Cred că asta-i demagogie”, a precizat Oazu Nantoi.

El a mai declarat că sistemul mixt de vot ar putea aduce deputați din stânga Nistrului în Parlamentului de la Chișinău.

„Sigur că vor participa, sigur că vor participa și eu nu mă voi mira dacă compania „Sheriff” va avea nu numai 43 de deputați în așa-zisul soviet suprem, dar va avea și deputați în Parlamentul Republicii Moldova”, a semnalat analistul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...